0

Waarom seks helpt tegen hoofdpijn

Waarom is seks zo goed tegen hoofdpijn?

Een knallende koppijn kan erg vervelend zijn. Vaak wordt gedacht dat seks dan niet goed uitkomt. Maar niks is minder waar gebleken. Uit onderzoek door neurologen is gebleken dat seks goed is tegen hoofdpijn. Een stevige vrijpartij werkt beter dan het gebruik van pillen tegen hoofdpijn. Dit komt enerzijds door het vrijkomen van het pijnstillende hormoon endorfine. Aan de andere kant zorgt seks voor het verlagen van de bloeddruk en dat helpt weer tegen hoofdpijn. In deze blog geven wij meer uitleg over de relatie tussen een stomende vrijpartij en hoofdpijn. Niks is zo vervelend als hoofdpijn die jouw seksualiteit beïnvloedt.


Ontdek waarom seks goed is tegen hoofdpijn

Dat is erg vervelend en heeft een negatieve invloed op je gemoedsrust. Ook kan het een negatief effect hebben op een relatie. Partners kunnen denken dat je minder behoefte aan hun affectie hebt. Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn kan het zelfs leiden tot een negatief zelfbeeld of depressie. Bij een heerlijke stomende vrijpartij met jezelf of met je partner komt endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat je hoofdpijn afneemt of zelfs verdwijnt. Ondanks dat je niet meteen aan vrijen denkt bij een migraine of hoofdpijn willen wij je toch eens vragen om dit te proberen. Uitvoerig onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het wel degelijk een positief effect heeft. Het is zeker de moeite waard om te proberen. Niet voor niks is hier door veel wetenschappers onderzoek naar gedaan. Uit alle onderzoeken blijkt dat seks goed is tegen hoofdpijn. Wij hebben een aantal tips voor jou om bij hoofdpijn in de stemming te komen en naar de ontspannen vrijpartij toe te groeien:

  • Doe de lampen uit en steek een paar kaarsjes aan. Het zwakkere licht voelt prettiger aan de ogen en werkt ontspannend.
  • Neem een lekkere warme douche of bad. Neem de tijd voor jezelf en ga op verkenning bij je lichaam. Je spieren gaan hierdoor ontspannen, waardoor je hoofdpijn ook zal afnemen. 
  • Als je een partner hebt, laat je dan lekker masseren. Gebruik hiervoor een fijne massageolie. Klik hier voor onze massageoliën.
  • Neem de tijd om te genieten van jezelf en elkaar. Blijf ontspannen en probeer niet te stellen naar een orgasme toe te werken. 
  • Na het orgasme blijf je lekker even liggen om na te genieten en te voelen dat de hoofdpijn is afgenomen over is verdwenen.

Seks is goed tegen hoofdpijnSeks helpt bij een gezonde leefstijl en voorkomt hoofdpijn

Gezonde leefstijl

Naast de beschikbare remedies voor hoofdpijn is het natuurlijk belangrijker om een aanval te voorkomen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar toch zijn wel een aantal tips daarbij handig. Wij hebben een aantal op een rijtje gezet voor jou:

  • Zorg voor voldoende beweging. Als je fitter bent is jouw lichaam en geest beter in staat om stress te verwerken. Je kan het beter aan, waardoor je prikkels niet omslaan in hoofdpijn.
  • Eet gezond. Hoe cliché het ook klinkt, goede voeding heeft veel invloed op je lichaam en geest. Het verrijkt de zin om actief te zijn en draagt daardoor ook bij aan behoefte aan meer intimiteit. 
  • Neem regelmatig tijd voor jezelf om te genieten van een heerlijk orgasme. De geluk makende stofjes die daarbij vrijkomen helpen om stress en hoofdpijn te verminderen en te voorkomen. Onze vibrators kunnen jou daarbij een handje helpen.
  • Zorg voor voldoende slaap. Probeer een regelmatig slaapritme aan te wenden. Regelmaat bepaalt mede de kwaliteit van jouw nachtrust. 
Bekijk ook eens
MyMagicWand - Turquoise

€ 89,95 € 130,99

Voor 23:30 uur besteld, zondag in huis
Exotiq Massagekaars Vanille Amber - 60g

€ 14,99

Voor 23:30 uur besteld, zondag in huis
Exotiq Soft & Tender Massagemelk - 500 ml

€ 19,99

Voor 23:30 uur besteld, zondag in huis
Roller Balls Massage Handschoen - Paars

€ 12,99

Voor 23:30 uur besteld, zondag in huis