0

Waarom is seks zo verslavend?

Waarom seks zo verslavend is. 

Seks is verslavend, je lichaam en geest hebben het nodig om te ontspannen. Bovendien is het gezond voor je lijf en je relatie en dat maakt dat seks goed is voor je lichaam en geest. Uiteraard geldt, net als voor alles, dat als het binnen de juiste proporties blijft het niet doorslaat. Er zijn allerlei onderzoeken gedaan naar de invloed van seks op je gezondheid. Allemaal wijzen ze uit dat seks gezond is voor lichaam en geest. Dat maakt dat seks zo verslavend kan voelen. Je voelt je zelf niet alleen beter, maar ook een relatie met je partner voelt beter en prettiger. In deze blog leggen we jou uit waarom seks zo gezond is en daarom zo verslavend kan zijn.  


Seks is goed voor je lijf

Met een gezond seksleven houd je je lichaam in vorm en blijf je in conditie. Daaraan liggen meerdere redenen aan ten grondslag:

  • Met een goede vrijpartij verbrandt je al snel 200 calorieën;
  • Seks is goed voor je hart;
  • Het helpt je beter te slapen;
  • Het houdt de huid mooi;
  • Verhoogt het immuunsysteem. 

Je ziet dat je met een goede portie begeerte naar seks je gezondheid een stevige boost kunt geven. Je voelt je al snel fitter na een goede nachtrust en ook een verhoogde weerstand helpt daarbij. Een gezonde huid zorgt ervoor dat je minder snel vatbaar wordt voor ziekmakers van buitenaf. Naast het eten van de zogenaamde superfoods en een goede reiniging is seks een goede aanvulling. Door het verbranden van calorieën zorgt seks voor beweging en dat is goed voor je hart. Zeg nou zelf, wie wil niet zijn lichaam goed verzorgen in combinatie met spanning en intimiteit. Wil je je seksdrift zo lang mogelijk vasthouden zonder je hoogtepunt te bereiken, kijk dan eens bij onze speciale crèmes.

Twee mensen in bed die seks verslavend vinden, omdat het goed is voor hun lijn.Blije vrouw vindt seks verslavend, omdat seks goed voor de geest is.

Seks is verslavend omdat het goed is voor je geest

Naast het feit dat regelmatig goed seks bijdraag aan je gezondheid is het ook goed je geest. Onderstaand geven we een korte opsomming van zaken die bijdragen aan een gezonde geest door seks:

  • Seks helpt stress verlagen;
  • Je slaapt beter na een heerlijke vrijpartij;
  • Seks maakt je blijer;
  • Pijn wordt minder door seks.

Bij seks komen verschillende stofjes vrij in de hersenen, zo blijkt uit talloze onderzoeken. Denk hierbij aan endorfine en oxytocine die helpen om pijn te verlichten of zelfs laat verdwijnen. Een ander bijkomend effect van het vrijkomen van endorfine is dat je er heerlijk op kunt slapen. Als daarbij ook je stress wordt verlaagd, is de kans groot dat je je daarna als herboren voelt. Het maakt je blijer, waardoor je stralend de dag aankunt. Zo zie je maar dat seks niet alleen lekker is tijdens de vrijpartij, maar je je geest er ook mee helpt. Het maakt jou als persoon daardoor sterker en zelfverzekerder. Daarom is het een goede gewenning om regelmatig seks te hebben. Als het even niet zo goed lukt om in de stemming te komen kijk dan eens bij ons aanbod aan lustopwekkers.

Seks is goed voor je relatie

Seks is goed voor je relatie

Naast het feit dat seks goed is voor je eigen gezondheid is het ook een goed bindingsmiddel voor je relatie. Intimiteit delen is als een honger die jouw en je partner bindt, waardoor jullie band hecht blijft. Dit komt door het stofje dat vrijkomt in de hersenen, genaamd oxytocine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je vertrouwen groter wordt en versterkt de band met je partner. Daarnaast geldt voor stellen die proberen zwanger te raken dat goede en regelmatige seks de vruchtbaarheid verhoogt. Ben je samen met partner toe aan een extra prikkel, wij hebben daarvoor allerlei uitdagende sexspeeltjes voor samen beschikbaar. 

Resumé

Nu weet je waarom seks zo verslavend werkt en je er geen genoeg van kunt krijgen. De gewenning aan minder stress, een hechtere band met je partner en het heerlijke voldane gevoel dat het oplevert zorgt voor een gezond lichaam en geest.