0

Waarom is seks goed voor je huid

Waarom is seks goed voor je huid?

Een glanzende en gezonde huid wil iedereen wel. Maar hoe krijg je die nu? Verrassend genoeg, of juist niet, is seks goed voor je huid. Uit onderzoek door dermatologen is dit goed te onderbouwen. Net als bij andere vormen van lichaamsbeweging, zorgt ook een stomende vrijpartij voor een gezonde huid. Niet alleen krijg je een mooie blos op je wangen, je huid begint ook te glimmen. In deze blog leggen we jou graag uit waardoor dit komt. Naast dat seks heerlijk is om van te genieten heeft het ook nog een positieve uitwerking op je huid. En wie wil dat nu niet?!


Een stomende vrijpartij zorgt voor een goede bloedstroom

Net als bij andere lichaamsinspanningen zorgt ook een stevige vrijpartij voor een verhoging van de bloedsomloop. Dat komt omdat je hartslag wordt verhoogd. Je lijf moet zich inspannen en wordt daardoor aan het werk gezet. Deze extra bloedtoename zorgt voor een zuurstofboost voor de huid. Juist dat extra zuurstof zorgt ervoor dat seks goed is voor je huid. 

Naast het opnemen van extra zuurstof zorgt een goede sekspartij ervoor dat het niveau aan cortisol afneemt. Cortisol is het zogenaamde stresshormoon. Door de afname van cortisol krijgt je lichaam meer kans om collageen aan te maken. Collageen is een belangrijk eiwit in ons lichaam. Dit zorgt ervoor dat je huid elastisch, soepel en glad blijft. En hierdoor neemt de kans op rimpeltjes weer af. En minder rimpels zorgt weer voor een jongere uitstraling. 

Het gaat niet alleen om de vrijpartij zelf, maar ook een orgasme is minstens zo belangrijk. De duur van de vrijpartij is niet zozeer belangrijk, meer gaat het om de intensheid ervan. Hoe meer energie wordt verbruikt hoe beter. Meer energie verbruiken is beter voor de bloedscirculatie en bloeddruk. Dit zorgt weer voor een betere hydratatie. Ook met masturberen kan je dit bereiken, bijvoorbeeld met het gebruik van onze nepvagina. Hoewel masturbatie niet alle voordelen heeft van een stevige beurt, zorgt het wel voor de gloed erna en dezelfde hydratie van de huid. 

Iets minder aantrekkelijk klinkt het misschien wel, maar van beweging begin je te zweten. Samen of alleen in extase wordt je lijf warm van de opwinding. Dit zorgt ervoor dat je begint te transpireren. Hierdoor gaan je porieën openstaan. Geopende porieën zorgen ervoor dat onzuiverheden uitgedreven worden. Hierdoor wordt de kans op puistjes en dergelijke verkleind. 

Seks is goed voor je huid. Je huid blijft mooi door seks


Alles op een rijtje waarom seks goed is voor je huid

Nu we alles hebben uitgelegd vatten we nog even kort samen waarom seks goed is voor je huid:

  • De verhoging van je hartslag zorgt voor extra zuurstof voor je huid.
  • Toename van collageen zorgt voor soepele, elastische en gladde huid.
  • Verlaging van je hormoonlevel zorgt voor minder puistjes en acné.
  • Je porieën openen zich en drijven onzuiverheden uit. 

Regelmaat baat

Om te zorgen dat je huid gezond blijft helpt om regelmatig te genieten van een intense vrijpartij. Of je nu alleen bent of samen met je partner het is belangrijk om regelmatig te ontspannen. Seks en masturberen zijn daarbij een aangename activiteit die zorgen voor een gezonde huid. Wij raden je aan om gemiddeld drie keer per week te genieten. Neem de tijd om tot een stomend hoogtepunt te komen. Om hierbij te helpen hebben wij een mooi assortiment aan massageoliën. Soms kunnen lustopwekkers ook helpen, wij hebben ze voor hem en voor haar, maar ook hebben we seksspeeltjes voor samen

 

Bekijk ook eens
Satisfyer Pro 2 Next Generation

€ 59,99

Voor 23:30 uur besteld, donderdag in huis
Exotiq Body To Body Verwarmende Massageolie - 500 ml

€ 19,99

Voor 23:30 uur besteld, donderdag in huis
Koppel Vibrator

€ 49,99

Voor 23:30 uur besteld, donderdag in huis
Glazen Dildo No. 19

€ 19,96 € 31,99

Voor 23:30 uur besteld, donderdag in huis
Blis Rabbit Vibrator

€ 54,99

Voor 23:30 uur besteld, donderdag in huis
Geribbelde zwarte siliconen dildo

€ 19,99

Voor 23:30 uur besteld, donderdag in huis