0

Minder zorgen met een frisse adem

Iedereen heeft wel eens last van een minder fris ruikende adem. Veel mensen hebben hier last van in de ochtend of na het eten van bepaald voedsel. Of je er nu veel of weinig last van hebt en wat de oorzaak ook is, je kunt er altijd iets aan doen. Lees snel verder voor een paar handige tips voor een frisse adem! 

Tip 1. Vermijd alcohol 

Alcohol kan de micro-organismen die in de menselijke mondholte zitten beschadigen. Deze micro-organismen zijn essentieel voor je gezondheid. Een beschadigd microbioom zorgt ervoor dat je mond erg droog wordt en dit kan leiden tot een vieze adem. Je zult dan ook merken dat je na een avondje drinken de volgende ochtend vaak met een droge en minder fris ruikende adem wakker wordt. 

Tip 2. Vermijd het eten van bepaald voedsel en het drinken van bepaalde dranken 

Uien, knoflook en koffie zijn vaak de oorzaak van een slechte adem. Het enige wat je kunt doen om een frisse adem te behouden, is om deze voedingsmiddelen en dranken zoveel mogelijk te vermijden en direct na het nuttigen van deze producten je mond te spoelen en tanden te poetsen.  

Tip 3. Reinig je tong  

De grootste oorzaak van een slechte adem zijn de bacteriën in je mond, anaërobe bacteriën genoemd. Deze bacteriën nestelen zich diep in je mond en ze kunnen ontstekingen en bloedingen in het tandvlees veroorzaken. Het is daarom aan te raden om een tongschraper te gebruiken om de bacteriën te verwijderen die zich in de groeven van je tong bevinden. Veel mensen gebruiken hier hun tandenborstel voor, maar wil je echt af van een slechte adem, dan kun je het beste een tongschraper aanschaffen die hier specifiek voor bedoeld is.  

Tip 4. Gebruik een mondspoeling 

Aangezien anaërobe bacteriën een hekel hebben aan zuurstof, kun je proberen je mond te spoelen met een zuurstofrijk mondwater. Zo kun je ze snel doden, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen zoals je amandelen. Deze anaërobe bacteriën kunnen zich zelfs gaan ophopen in je amandelcrypten waar ze amandelsteentjes kunnen veroorzaken. Dit zijn de kleine geel-witte brokjes die je soms ophoest. Ze kunnen niets kwaad, maar ze veroorzaken wel een stinkende adem bij veel mensen. Gebruik daarom een goede mondspoeling die zich specifiek richt op deze bacteriën. Daarnaast helpt een goede mondspoeling je ook om tandvleesontstekingen te voorkomen. Het is belangrijk om ontstoken tandvlees te spoelen. Met een hoge kwaliteit mondwater kun je vervelende mondproblemen effectief bestrijden en voorkomen. Er zijn veel diverse mondwaters op de markt. Om een slechte adem te voorkomen, is het verstandig om voor een mondwater te kiezen die speciaal bedoeld is om ontstoken tandvlees te spoelen.