0

Hoe maak je seks bespreekbaar?

Hoe maak je seks bespreekbaar?

In onze andere blogs hebben we al gesproken over de positieve effecten van seks en hoe je jouw seksleven kunt verbeteren. Het thema van dit blog is hoe maak je seks bespreekbaar. Praten over wat je wensen zijn of ontdekken wat de wensen van jouw partner zijn is best lastig. Waarschijnlijk dat er daardoor ook niet veel over seks wordt gesproken binnen de relatie. Om dit gemakkelijk te maken bespreken wij een aantal tips die hierbij kunnen helpen. Je zult zien dat je elkaar steeds beter gaat begrijpen en aanvoelen. Dat komt je relatie en jullie intimiteit ten goede.


Onze vijf tips om seks bespreekbaar te maken

Er leiden meerdere wegen naar Rome. Zo ook bij de aanpak om seks bespreekbaar te maken met jouw partner. In deze blog hebben wij vijf tips voor jou opgenomen die helpen. Je kan ze als handvat gebruiken om in gesprek te raken met jouw partner over seks. Onderstaand hebben we onze top vijf tips opgesomd  verderop in deze blog hebben we ze uitgewerkt:

  • Praten is belangrijk
  • Stel je kwetsbaar op
  • Deel elkaars fantasie
  • Steek het gesprek vanuit jullie samen in
  • Geeft het tijd

Praten is belangrijk om seks bespreekbaar te maken

Om te communiceren met je partner is het natuurlijk belangrijk om te praten. Non-verbale communicatie opent niet de poort om te achterhalen wat er in elkaars hoofd afspeelt.  Ook al is het eng en spannend om erover te beginnen, maar besef dat je partner om je geeft en dan kan je veel bespreken samen.

Maar wanneer begin je dan dit gesprek? Voor veel mensen geldt dat dit moment het beste is na de seks. Als je beide bent klaargekomen dan ben je helemaal ontspannen. Begin dan rustig om te vragen naar fantasieën of wensen van de ander. Het gesprek komt dan vanzelf op gang, waardoor ook ruimte ontstaat om jouw fantasieën en wensen te delen. Een belangrijke factor is dat het gesprek ongedwongen moet blijven, geef elkaar de ruimte. Onze feromone parfums kunnen hierbij helpen.

Seks bespreekbaar maken door samen op ontdekkingsreis te gaan en te onderzoeken wat je prettig vindt. Als je seks bespreekbaar maakt krijg je een hechtere band met jouw partner op alle fronten.


Stel je kwetsbaar op

Het helpt om aan te geven dat je het onderwerp lastig vindt om aan te snijden. Als je jezelf kwetsbaar opstelt ontstaat sneller wederzijds begrip. Maak het onderwerp tegelijkertijd niet te zwaar, probeer het luchtig te houden. Toon interesse in je partner en vraag hoe die erover denkt. Houd vooral de focus op jullie relatie, want die mag er niet onder lijden.

Naast de kwetsbare en spannende elementen is het ook goed om vooral de fijne dingen te bespreken. Laat het gesprek niet alleen over seks gaan, maar maak het zo nu en dan luchtig door over andere fijne dingen te praten. Daarmee kom je vanzelf in een rustigere gespreksmodus en wordt het steeds makkelijker om seks bespreekbaar te maken.


Deel elkaars fantasie

Het delen van fantasieën werkt niet alleen erotiserend, maar helpt je ook om de band tussen jou en je partner te versterken. Door hierover te praten worden jullie closer en ben je steeds beter in staat om te verwoorden wat je prettig lijkt en wat niet. Naast het bespreken van de fantasieën is het natuurlijk spannender om deze uit te proberen! Met onze Kamasutra Weekender Kit kunnen jij en je partner alvast op verkenning.


Steek het gesprek vanuit jullie samen

Je relatie bestaat niet alleen uit jou of je partner, maar uit jullie beide. Daarom is het van belang om het gesprek vanuit jullie samen te voeren. Probeer de ik of jij vorm te vermijden, zodat het duidelijk is dat jouw intenties om over seks te praten gericht is op jullie beide. Hoe makkelijker je over seks kunt praten met je partner, hoe beter jullie seksleven wordt. En een goed seksleven heeft weer een positief effect op jullie relatie.


Geef het tijd

Uiteindelijk is de allerbelangrijkste tip om het tijd te geven. Neem de tijd voor elkaar. Probeer niet te bereiken dat al je fantasieën en wensen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Ook het praten en ontdekken is fijn. Geniet daar van!